Na de zomervakantie werd het weer eens tijd voor een uitje. We gingen op bezoek bij onze Zeeuwse vrienden. Een dagje Deltawerken dus met een bezoekje aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.
WatersnoodmuseumOp 15 oktober omstreeks 09.00, vertrok ons illustere gezelschap, richting Ouwerkerk in Zeeland. Het blijft altijd fascineren de Deltawerken, want de oh's en ah's waren niet van de lucht toen we de diverse afsluitingen in de dijken passeerden. De mooiste brug is en blijft toch nog altijd de Oosterscheldebrug die de verbinding vormt tussen Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland.
De verwelkoming in het Watersnood Museum was hartverwarmend, koffie met een onvervalste Zeeuwse bolus ging erin als de welbekende koek. Ondertussen verzorgde een gids voor enige explicatie van wat vooraf ging aan de rampnacht van februari 1953, tijdens de rampnacht en na de ramp. De rondleiding in het museum was uitermate interessant.

Deltawerken samenkomstHierna werd de inwendige mens verzorgd met een uitstekende lunch. Aansluitend werd de rondrit langs de Deltawerken als hoogtepunt van de dag bestempeld, dit vooral door toedoen van de uitstekende gidsen. Het einde van de dag kwam, zoals altijd, als het bijzonder interessant wordt, in rasse schreden nader, zodat we na deze mooie dag aan de terugreis naar Woensdrecht begonnen.
Enkele leden ontvingen in 2003 voor hun inzet bij de Watersnoodramp de zwaar vergulde "Watersnoodster".  Voor de "Watersnoodster" heeft de baton model gestaan die hoort bij de Watersnoodmedaille die is ingesteld door Koning Willem III in 1885 en verleend bij de watersnoden van 1855, 1861, 1876, 1916 en 1926