Officieel heet het "Het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis". Zouden ze de krijgsgeschiedenis van voor 1830 laten zien? Het is toch een stuk gezamelijk erfgoed. Op de afdeling luchtvaart speelt die vraag natuurlijk geen rol, maar het museum laat veel meer zien. Op naar het museum, we hadden er wel "goesting" in.
Militair Museum BrusselWe arriveerde om 10.30 uur die ochtend van de 15e mei voor een bezoek aan het museum aldaar. De eerste indruk is dat je staat voor een enorm gebouw in centrum brussel bij het monument van de onafhankelijkheid van België.
Eenmaal binnen ging onze belangstelling natuurlijk als eerste uit naar de luchtvaarthal met zijn enorme collectie aan vliegtuigen en aanverwante artikelen. Het museum bestaat echter uit meer dan dat.

Militair Museum BrusselTe zien is een overzicht van 10 eeuwen militaire geschiedenis, de verzameling gaat van harnassen, kostbare vuurwapens tot hedendaagse pantsers en vliegtuigen. Verder ook uniformen uit binnen- en buitenland, schilderijen, beeldhouwwerken, eretekens en andere souvenirs. Maar vergeet vooral niet het prachtige uitzicht over Brussel bovenuit het monument.
Kortom, het was een dagvullend programma dat zeer de moeite waard was, zeker met het op ons verzoek door het museum verzorgt lunchbuffet. Hier zal nog lang over nagesproken zal worden, zo voortreffelijk was het. Om 16. 00 uur werd de terugreis aanvaard na een vermoeiend maar zeer geslaagd uitstapje.