KERST 2019, IN NON PLUS ULTRA.

HO HO HO,…… het is weer Kerst…. 2019!

Je dacht die kerstboom ballen en de lichtjes liggen weer veilig in de dozen tot de volgende kerst.
En dan zomaar uit het niets is er weer een jaar voorbij, en mogen ze de woonkamers van ons allen weer versieren voor Kerstmis 2019.
Wat toch altijd weer een hoop gezelligheid met zich meebrengt. Om kerst weer te vieren, een ieder met zijn lief, kinderen, kleinkinderen overige familie, en vrienden.
En zo vierden wij op vrijdag 20 december met onze leden (67 man /vrouw) ons jaarlijkse Kerstdiner van 13.00 uur tot 17.30 uur bij Non Plus Ultra.
Kerst diner Non Plus Ultra 2Wederom in de mooi versierde kerstzaal, waar de tafels feestelijk gedekt op ons allen stonden te wachten. En toen een ieder zijn plekje aan tafel had gevonden, werd al snel het welkomst drankje met en zonder alcohol uitgereikt. Na het welkomstwoord van de voorzitter, waarin hij een ieder welkom heette en een gezellige smakelijke kerstmiddag toe wenste, ging het glas omhoog en liet een ieder het zich smaken.
Het Kerstdiner werd dit jaar aan de tafels uitgeserveerd, in tegenstelling tot voorgaande jaren, waar er een buffet klaar stond.
Wat een gemak, we konden dit keer lekker aan tafel blijven zitten, terwijl al het lekkers op tafel werd neergezet en konden we net zo vaak bijbestellen als dat onze magen lustten.
Het diner bestond uit:
VOORGERECHT….paté met zoete uiencompote en groenterondje, klein broodje, roomboter en wat krulsla.
Gevolgd door grootmoeders groentensoep met ballen en vlees in heerlijke bouillon.
HOOFDGERECHT: vis in vissaus en varkenshaasje in champignonsaus.
Friet – aardappel kroketten – gebakken aardappelen-mayonaise– rode peertjes- sperziebonen met spekjes-doperwten/worteltjes- rauwkost.
NAGERECHT: bordje met diverse puddinkjes- toef slagroom met koekje- schijf mokka/vanille ijs en koffie/thee toe.
En uiteraard kon een ieder tijdens het diner een heerlijk glaasje bestellen om dit alles weg te spoelen.
Kerst diner in Non Plus Ultra 3De voorzitter had zoals gebruikelijk nog twee kerstverhalen meegenomen, om eenieder nog meer in de kerstsfeer te brengen, die hij tussen de maaltijdgangen voorlas en waar hij met applaus door de leden voor werd beloond.
En Mathieu toonde een geheel andere kant van zichzelf, als ober! (foto)Nieuwe ober
Wat was het weer een meer dan gezellige Kerstmiddag met elkaar, eenieder zag er op zijn Kerstbest uit, dus niet alleen de kaarsen en kerstballenen schitterend versierde de zaal. Nou, niet dat het daar precies om gaat, mooier is dat alle leden nog steeds oog en oor voor elkaar hebben. En dat is de ultieme Kerstsfeer, daar draait het om. Voor het bestuur is dat het mooiste kerstcadeau. En dan gaan we van het Kerstfeest langzaamaan naar oud en nieuw, met voor het nieuwe jaar het mooie getal 2020!
De oliebollen appelflappen en het vele vuurwerk wachten ons.
Kerst diner Non Plus Ultra 2019Bestuur wenst u allen met uw dierbaren een goede jaarwisseling en wenst U vanaf deze plek een goed en voorspoedig en bovenal gezond 2020 toe en hoopt u allen te zien op de Nieuwjaarsreceptie op donderdag 9 januari van 14.00 uur tot 17.00 uur in de Schuttershof.

Met Kerstgroet ,
Marian van Bergem.

Foto's Kerstdiner in Non Plus Ultra