Op 26 november in de vroege ochtendstonde stonden 61 personen te trappelen van ongeduld bij de poort van Vliegbasis Woensdrecht, voor de trip naar Oosterbeek e.o.
Airborne MuseumOp de reis heen zat de stemming er al goed in. Het viel wel op, dat de meeste dames blijkbaar al een vooroverleg hadden gehad over deze reis, want de opmerkingen in het kader van Bronbeek waren niet van de lucht. Opmerkingen zoals: “ik laat hem daar stiekem achter, ze zullen hem toch niet weigeren daar” etc, waren toch de kreetjes die gehoord werden. Heren....... let dus op uw saeck! Maar alle gekheid op een stokje, de mannen zijn allemaal weer liefdevol door moeders opgenomen voor de terugweg op het einde van die dag!
De ontvangst door de directeur van het Airborne museum gaf toch een persoonlijk cachet aan de zaak. Een ieder was vol lof over de opzet van het hernieuwde en ingerichte museum.
De daarop volgende lunch in het belendende restaurant Kleyn Hartensteyn was te kwalificeren als bijzonder goed. Volgegeten en nog steeds in uiterst beste stemming werd in de middaguren de reis aanvaard richting Landgoed Bronbeek.
Hier aangekomen werd direct de bar in beslag genomen en werd onder genot van fris en wat alcoholisch, de dag geëvalueerd. De aansluitende blauwe hap was de welbekende slagroom op die beroemde cake.
Al met al een bijzonder geslaagde dag.