In 2008 waren we al bij de Bavaria brouwerij in Lieshout. Maar we hebben nu eenmaal een verenigd Europa en we wonen dicht bij de grens, dus waarom niet eens een Belgische brouwerij onder de loep nemen? Hier zagen we wel de bottelarij vol in bedrijf. Wat een spektakel zeg!

De Palm BrouwerijDonderdag 18 februari 2010 vertrokken we met 60 personen in 2 bussen naar Steenhuffel in België voor een bezoek aan de Palm brouwerij van de Fam. Van Roy. Vijf personen hadden zich helaas ziek afgemeld, ze hebben een heel leuke dag gemist, volgende keer beter. Na een voorspoedige reis, geen file bij Antwerpen, kwamen we omstreeks half 12 aan bij de brouwerij alwaar we werden ontvangen in het brouwershuis voor een warme lunch met, hoe kan het ook anders, rijkelijk Palm. Ik heb eigenlijk niemand horen klagen over het vroege tijdstip voor bier!!!
De lunch was voortreffelijk van smaak. Na de lunch werden we ingedeeld in 2 groepen de eerste groep ging eerst een film kijken over de geschiedenis van Palm en de beroemde Belgische trekpaarden van het vosse type, in de kleur van Palm met witte manen zoals het schuim, die door de Fam. Van Roy nog steeds worden gefokt, en tot slot een reclame filmpje. En gingen daarna door de brouwerij.

De Palm BrouwerijGroep 2 begon eerst in de brouwerij waar op zeer humoristische wijze uitleg werd gegeven over het gehele brouwproces, het vullen van de flessen, nadat deze eerst werden gereinigd en dan verder werden getransporteerd naar de expeditie. Dit alles was zeer goed te zien en te volgen, alles was volop in bedrijf. Ten slotte gingen we met zijn allen naar het Brouwerij café om er nog een paar te nemen. Je kon kiezen uit 6 verschillende bieren gebrouwen door Palm.
Zo ongeveer half 4 was het alweer tijd om huiswaarts te keren na een heel gezellige dag. De tijd was omgevlogen op deze zeer interessante en gezellige dag, we kijken alweer uit naar de volgende happening.