HO, HO, HO, MERRY CHRISTMAS TO YOU ALL, POSTACTIEVEN.

En dan knipper je even met je ogen, en denk je wat….is er al weer een jaar voorbij. Ik had die Kerstboom, ballen en lichtjes toch net allemaal opgeruimd, moeten we alles nu al weer te voorschijn halen. Ik denk dat die gedachte bij velen van U hetzelfde is.
En gaan we nu weer met die snoeren met lampjes, die nooit doen wat je wil, aan de gang. Ja dat doen we dus wel, waarom…….omdat het zo gezellig is, wij zetten daar altijd onze favoriete Kerstmuziek bij op en door dit alles komen wij in die heerlijke Kerstsfeer. Wij hebben de taken wel verdeeld, ik denk dat bij menig postactieve dat thuis hetzelfde is. Henk doet overal de lampjes binnen en buiten erin, en ik versier de rest. Ik weet niet hoe het vergaat, maar ik ben gek op Kerst, waarom, omdat het zo gezellig is samen met het gezin op Kerstavond, onze kinderen maken een gedeelte van het Kerstdiner, zodat ik niet alles zelf hoef te maken. En hoe leuk is dat, en verrassend en lekkerrrrr.

Kwersatbrunch1Kerstbrunch 2Wat ook lekker, en hééél gezellig is, KERST MET DE LEDEN BIJ NON PLUS ULTRA.
Op donderdagmiddag 15 December 2022, hadden wij zoals gebruikelijk ieder jaar, met de leden ons Kerstdiner, met wat afzeggingen van leden o.a. i.v.m. ziektes en een misverstane datum, begon de middag met 44 leden vanaf 13.00 uur.
Eenieder had zich Kerstachtig gekleed, altijd sfeervol om te zien en in de bekende boom van Kees hingen de welkomstglaasjes al klaar, gevuld met een klein beetje Blue Curaçao met alcoholvrije Cava, wat een wonderlijk blauw kleurtje (LUCHTMACHT BLAUW, HAHA) in onze glaasjes opleverde.
Kerstbrunch 3Daarna ging een ieder aan de ronde feestelijk gedekte tafels zitten. Wat is dat toch gezellig een ronde tafel, zodat je met alle tafelgasten kunt praten, toosten, en makkelijk de vele schaaltjes met allerlei lekkers kan doorgeven.
En dat er veel lekkers in die schaaltjes zat, nou kijk maar is naar de foto’s. Ik zit met het schrijven van dit stukje nog na te genieten, en u misschien ook als u dit leest.
En dan is het echt feest als Kees met de bekende muziek, met zijn medewerkers met het toetje met Kerstvuurwerk erin binnenkomt, eenieder, maar dan ook een ieder, pakte spontaan zijn servet, en begon op de muziek met de armen in de lucht te zwaaien en mee te zingen. Wat een spontaan gebeuren en wat leuk, menig lid heeft hier een filmpje van gemaakt.

Kerstbrunch 5De Luchtmacht heeft daar een spreuk voor, ÉÉN TEAM ÉÉN TAAK, dat team is sterk en houd niet op bij pensionering van de werkende militair en hun gezinnen. Zodra je lid bent met of zonder partner, bij de postactieven, is en zijn wij bij de postactieven ÉÉN TEAM, waar een ieder zich thuis voelt en we een grote familie zijn. Ik ben daar altijd trots op en voel me zeer verbonden bij u allemaal, mijn tweede familie.
En ik hoop dat u dat ook zo voelt.

Kerstbrunch 4Ik denk/weet dat haast wel zeker, omdat ik nu bij een bijzonder stukje kom, wat voor mij en Henk tijdens het Kerstdiner zo verrassend was.
Na het welkomstwoordje van Henk en Kees, stond Tonny van den Dobbelsteen op en vroeg het woord.
Hierin werden Henk, bestuur en ook ik bedankt voor alle jaren werk, (en dat is best heel veel, als ik mijn lief zo bezig zie) en inzet om het zo leuk en gezellig mogelijk te houden voor u allen. Dat doet, doen wij en bestuur graag, omdat er behoefte aan is, na het werkzame leven bij de Luchtmacht.
En de waardering van de leden en de velen blije gezichten van u allen als we op de basis samen zijn, dat is voor Henk en bestuur én voor mij de mooiste waardering die je krijgen kan.
Dus beste leden, ik geef mijn lief daar in huiselijke kring alle tijd en vrijheid voor, indien het voor met partner is, reizen wij samen naar recepties van o.a. de commandant Luchtstrijdkrachten, vergaderingen , herdenkingen enz.

Daarom was het zo verrassend dat Henk en bestuur als dank van de aanwezige leden, een heerlijke fles wijn kregen. En ik een prachtige bos Kerstbloemen. Wij zullen hier thuis met de fles wijn op u allen proosten en ik, ik geniet samen met Henk van de mooie bos bloemen.

Nogmaals dank voor deze cadeaus waarmee u de waardering uitspreekt voor het hele bestuur.
En Tonny, heel erg bedankt voor de organisatie van deze lieve cadeaus.

Dan ga ik nu stoppen met dit kerstverslag en hoop dat u allen net zo’n fijne Kerst tegemoet gaan als wij, samen met allen die u dierbaar zijn.
Voor het nieuwe jaar 2023 hopen wij U bij alle dagen bij de postactieven te ontmoeten, te beginnen op 5 januari in de O.O. Mess waar u de uitnodiging van heeft gekregen. Daar waar wij gezamenlijk het glas zullen heffen op een goed gezond en gezellig jaar samen.

Namens Henk hele gezellige dagen en goede jaarwisseling toegewenst met allen die u dierbaar zijn.
Kerstgroetjes voor u allen en veel kijkplezier met de foto’s.
Marian.

 Foto's Kerstbrunch 2022