Louwman AutomuseumOp een vroege, stralende donderdagmorgen, op 14 april om 8.15 uur, ontmoeten wij elkaar in de Onderofficiersmess en om echt goed wakker te worden gaan we onze neus achterna richting de koffie en thee, alvorens we in de grote bus van de Luchtmacht stappen. (kleine bus was stuk)
We vertrekken om 8.45 uur met 33 man/vrouw richting het mooie Haagje alwaar het schitterende Louwman museum staat. Na een fantastische rit over de noordelijk verlengde en pas geopende A4, door de nieuwe tunnel, wat toch in reistijd 15 minuten scheelt, arriveren we rond 10.00 uur bij het museum.
Daar wachten Ton en Ria Schimmelpenningh ons op (waren op eigen gelegenheid gegaan), en na de nodige info van de voorzitter worden we los gelaten.
Echter niet eerder voordat een ieder in het verrassende café met leuke ouderwetse winkeltjes aangekleed en waar wij onze ogen uitkeken, ons de koffie met koekje goed lieten smaken.
En daarna ging een ieder echt op pad zonder gids en verkenden we het 3 verdiepingen hoge museum, te beginnen op de derde etage en dan langzaam naar beneden toe.
Je viel van de ene verbazing in de andere en hoewel de dames die meegingen zoiets hadden van mmm automuseum, waren zij dol enthousiast wat een verscheidenheid aan auto's, motoren, de solex van onze moeders, en de stoere Zündapps van onze vaders.  De prachtigste auto's van oud naar jong ten toon gesteld. De Henkels, en de eerste auto die zowel op het land, als in het water kon, wat echter geen succes was volgens het museum bordje De mooie Amerikaanse slee van Elvis Presley waar die voor zijn dood helaas maar een jaar in gereden heeft, de auto van James Bond, van Winston Churchill, brandweerauto's uit vervlogen tijden. Benzinepompen uit vervlogen tijden, je zou ze zo weer kunnen gebruiken. Dit alles en meer roept bij een ieder van ons vele herinneringen op.
Maar ook de racewagens kwamen ruim aanbod. De allereerste elektrische auto's blijken dus al vóór 1900 gereden te hebben, en wij maar denken dat het allemaal net is uitgevonden
Maar ook leuk, en dat maakte het ook voor de dames zo interessant, serviesgoed, speelgoed, kinderwagens natuurlijk wel in de vormen van auto's gemaakt, gewonnen trofeeën, de mooiste schilderijen.
En dit alles in een schitterend gebouw midden in het groen, ik kan alleen maar zeggen het is niet met het Autotron te vergelijken, verveel je je een keer, en wil je iets leuks gaan doen mensen dit is echt een aanrader.
Zij die om welke reden niet zijn mee gegaan hebben veel moois gemist, maar je kan er zelf ook naar toe om in alle rust te gaan kijken, wat dan ook velen van onze groep vast nog een keer gaan doen, zoals ze zelf zeiden.
Henk en ik in ieder geval zeker en dan na al dit moois  naar van der Valk, waar we zoals gebruikelijk onze buikjes gevuld hebben met al het lekkers wat je zoal bij de van der Valk vestigingen kan nuttigen. En dan veel te snel is het weer tijd en brengt onze chauffeur ons weer huiswaarts en waren we rond 16.15 op de basis. Langs de lijn heeft iedereen maar overgeslagen, want de broekriemen zaten nog strak van de maaltijd en alle buiken vroegen om verlossing van de broek die nu toch echt te strak was gaan zitten, dus na de knuffels namen we afscheid van elkaar, na weer een heel leuke dag met de Postactieven. Zie bijgevoegde foto's.
Tot volgende maand allemaal.
Groetjes Marian van Bergem.