Wij bezochten op 7 november een op en top kenniscentrum dat zich bezig houdt met het meest besproken onderwerp in Nederland. Het weer. We gingen op bezoek bij een van de peilers van de Vlb . Woensdrecht, de LMG. Voor ons dus een "home sweet home"-tripje.

Luchtmacht Meteo GroepWe werden ontvangen met  koffie en cake en  na het openingswoord van de voorzitter werd de leiding gegeven van Lt.kol. Heijnen die ons na een korte begroeting overdroeg aan de Majoor Buijs en Majoor Hulsman. Majoor Buijs verzorgde de uitleg van de organisatie en de diensten die worden verricht terwijl Majoor Hulsman de rondleiding op de weerkamer voor zijn rekening nam.
De LMG is een volwaardige partner/collega van het ons zo bekende KNMI uit de Bilt. De LMG verzorgt de weersverwachting voor alle militaire vliegvelden in Nederland en voor al die plaatsen op de wereld waarnaar onze militairen zijn uitgezonden, alsmede ook voor onze bondgenoten. In Irak bijvoorbeeld zijn de LMG-verwachtingen beter dan die van de Amerikanen; een feit waar men dan ook terecht trots op is.
De klanten waarvoor men dienstverlening doet zijn: - Meteo diensten voor alle vliegbases - Air Operations Control Stations - NAVO Ook wordt ondersteuning verleend aan de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Marine, Koninklijke Marechaussee en het Koninklijk Huis. Tevens worden vaktechnische-, basis- en aanvullende opleidingen gegeven voor alle defensieonderdelen alsook voor de Belgische Luchtmacht en de Nederlandse Antillen.
Al het werk wordt gedaan met een bezetting van 75 personen verdeeld in meteorologen en andere ondersteunende afdelingen. De weersverwachtingen worden continu 5 dagen vooruit gemaakt. De weerkamer wordt daarvoor, afwisselend in aantal personen, 24 uur rondom de klok bezet. Zo weet men altijd hoe het staat met het “Weer”. De weerkamer staat rondom vol met beeldschermen met daarop weerkaarten van het moment. De weerkaarten met verwachtingen voor de komende 5 dagen hangen aan de wand. Het is er redelijk stil, want men moet geconcentreerd bij de les blijven.
Wat ons steeds weer opvalt is dat de mensen  ontzettend vriendelijk en enthousiast zijn over alles wat met hun werk te maken heeft. Na deze een leerzame middag werd nog nagepraat in de OO-mess onder het genot van een drankje.