Op donderdagmiddag 24 mei was de inloopmiddag postactieven in de Onderofficiersmess.

Met 60 man/vrouw begon de middag om 14:00 uur. Maar velen waren al ver voor dat tijdstip binnen.
Er stond koffie/thee klaar voor de leden, met een heerlijk gebak buffet. Met moorkop-slagroompunt-appelgebak-vruchten taartjes kortom voor ieder wat wils. En eenieder liet het zich dan ook goed smaken.
Overzicht neergestorte vliegtuigen 1940Na van al dit heerlijks genoten te hebben was er die middag nog een extra kers op de taart, n.l. Hans van Dordrecht van het Vliegend Museum Seppe (en Heemkundekring Zevenbergen) die de leden van alles ging vertellen over de tweede wereldoorlog. En dan met name de vliegtuigen die neergestort zijn rond Moerdijk en de Brabantse wal. Door middel van een PowerPoint presentatie werd het de leden al gauw duidelijk dat heel veel piloten van Engelse, maar ook van Duitse zijde het leven tijdens het uitoefenen van hun missie het leven hebben gelaten. En velen hebben dan ook hun laatste rustplaats mogen vinden op de militaire begraafplaatsen rond Bergen op Zoom. Dankbaar zijn wij hen die met het hoogst betaalbare n.l. hun leven opofferden, hebben gezorgd dat wij allen nu in een vrij land mogen leven.
Interessant waren de vele soorten vliegtuigen met het aantal bemanning, en geschut, hun diverse snelheden en aantallen, die we via de power point en uitleg van Hans van Dordrecht tot ons kwamen.
Het was dan ook een zeer interessante en boeiende presentatie, waar eenieder stil van werd, mede door de hoge aantallen vliegers die met hun toestel neergestort waren en het leven voor onze vrijheid moesten laten.
Hans van Dordrecht kreeg dan ook na zijn presentatie een applaus van de leden en van de voorzitter een heerlijk flesje Port die hij met de presentatie dik verdiend had. Hans, nogmaals bedankt voor je inzet, wij hebben allen van je presentatie genoten en zijn weer wat wijzer geworden.
Hapjes tijdens de inloopsocialNa dit alles was het toch hoog tijd om is te kijken of de bar open was, want de keeltjes moesten hoognodig gesmeerd worden. Paresto had al gezorgd voor heerlijke zoutjes op tafel, zodat na het eerste een tweede glaasje algauw genuttigd werd. En wie denkt dat het daar bij bleef, nee hoor de hartige snacks uit de frituur werden al snel rondgedeeld.
En zo kwam al snel na een heerlijke smakelijke, maar ook informatieve middag door de medewerking van Hans van Dordrecht toch een einde. En kon een ieder nog een hapje langs de lijn eten, en daarna voldaan naar huis.
Gezellig in het zonnetje na de lezingHierbij voor U allen nog wat foto’s van deze geslaagde middag.
Tot de volgende keer, met vriendelijke groet

Marian van Bergem.

Foto's inloopmiddag