Higfh Tea High Beer26 mei 2016 en voor de verandering iets heel anders, namelijk……..

HIGH TEA  EN HIGH BEER!!!!

Met 47 man/vrouw arriveren we vanaf 13.30 uur in de Officiersmess en gaan eerst genieten van een heerlijke kop koffie/thee.
Na de nodige begroetingen en knuffels en het uitwisselen van nieuwtjes (en ongemakken ), zien wij vanuit onze ooghoeken de prachtig gedekte tafels klaar staan, drie tafels voor de High Tea en drie tafels voor de High Beer.
En we weten meteen wie na dit festijn naar huis gaat rijden en wie lekker op de achterbank gaat liggen in de auto, als Eddy de tafels gaat bevoorraden voor de High Beer, want daar worden maar liefst 5 hele flessen van diverse biersoorten voor de heren en dames neergezet.
De ogen van de desbetreffende heren en dames voor de High Beer, beginnen dan ook te glinsteren bij al dit heerlijk schuimend vocht, dat zij onder het genot van de nodige hapjes, zoals bitterballen, vlammetjes, nasi schijfjes, diverse schaaltjes met nootjes en als kers op de taart een stoere houten plank met heerlijke kaaspuntjes(met vlaggetjes) en worst mogen gaan nuttigen. Een ieder begrijpt, dat aan deze tafels de stemming steeds joliger wordt, terwijl het ene na het andere flesje wordt opengetrokken.
Maar niettemin, de dames die terug rijden worden zeker door Paresto met de High Tea niet vergeten. Zij starten met een heerlijk koud glaasje Prosecco, dat zij zich goed laten smaken. En op iedere tafel worden door Eddy en Kitty twee etagères neergezet, met op de bovenste etage heerlijkste sandwiches van wit en bruin brood. Op de tweede etage, verrukkelijke geiten kaasjes omwikkeld met spek, kleine sateetjes, olijven op een stokje omwikkeld met haring, zalige kleine worstjes en nog een ander hartigheidje met spek omwikkeld.
En van de onderste schaal, ja daar worden vrouwen altijd blij van hoor, want daar ligt de ZOETIGHEID naar ons te knipogen, daar vinden we de bonbons, de spekkoek, de brownies, de petitfourtjes, mmmm,  heerlijk.
En in tegenstelling tot de High Beer, drinken wij heerlijke jaahhh jullie raden het al THEE, of koffie zoveel als we maar willen. Maar ondanks het lagere alcoholpercentage aan deze tafels wordt er veel gelachen en gegierd door de dames, onder het genot van de diverse soorten thee, en koffie.
Maar ook nu weer is het veel te snel tijd en is alweer een bijzondere middag met de Postactieven op ons eigen vliegveld voorbij.
Het was een fantastische LEKKERE en gezellige middag, door onze eigen Eddy van Paresto in elkaar gezet/bedacht CHAPEAU EDDY, het is een aanrader voor iedereen, wij hebben genoten van al het lekkers, bedankt.

Tot het volgende samenzijn bij Paresto, maar dan gaan we ze bruin bakken, of te wel B.B.Q. Ik kijk er naar uit.

Groetjes Marian van Bergem.