In de tweede helft van het jaar werd het programma aangepast. Op de planning stond een bezoek aan museum Bevrijdende Vleugels in Best, maar om redenen die wel  eeuwig in de moederschoot van het bestuur verscholen zullen blijven ging dat bezoek niet door. Gelukkig werd er een goed alternatief gevonden in de vorm van een Luxe Kerstlunch.

Kerstlunch 2010Als je naar de meeste activiteiten kijkt dan staat er vaak in de aankondiging een verwijzing  naar de mobiliteit. Meestal staat daar dat je redelijk moet kunnen lopen omdat je soms trappen op moet of soms wel eens een wat langere afstand moet afleggen. Daarom is het goed dat er ook activiteiten worden georganiseerd die wat dichter bij huis zijn en waarbij je niet hoeft te sjouwen. Tenslotte zijn we postactief en niet ieder van ons is even goed ter been.
Een van deze activiteiten was de Kerstlunch die het bestuur voor ons op de vliegbasis georganiseerd had. Het was geen gewone Kerstlunch, nee, het was een "Luxe Kerstlunch".  Er zat na afloop een “High Tea” bij. En voor degene die niet weten wat een “High Tea” is, dat is thee of koffie maar dan met verdomd chique bonbonnetjes erbij.
Zo aan eind van het jaar is het best leuk om eens niet ergens naar toe te gaan maar gewoon de tijd voor elkaar te nemen tijdens de receptie vooraf of tijdens de lunch. Je ziet dan leden die niet met de bus op reis meegaan maar wel naar deze activiteiten komen. De opkomst was groot, precies weet ik het niet, maar zeker zo’n 90 leden zullen het er toch wel geweest zijn.

Kerstlunch 2010Paresto had er echt iets moois van gemaakt. Luxe broodjes, soep, chique beleg en een wijntje er bij. Allemaal heel goed verzorgd. Aan tafel sprak de voorzitter, geheel passend voor het jaargetijde, warme woorden en blikte terug op het afgelopen jaar. Van het benenstrekken, dat voor een kwartiertje op het programma stond, is wel niet veel terecht gekomen, niet alleen omdat het veel te gezellig aan tafel was maar ook om dat het buiten sneeuwde als een gek. Geen reden tot klagen; het is een Kerstlunch en dan hoort het buiten ook wit de zijn.
Al met al een hele leuke activiteit en zeker voor herhaling vatbaar.