Op 13 januari werd in de stroom van diverse nieuwjaarsbijeenkomsten die de revue passeerden ook door regio Woensdrecht de inmiddels traditionele receptie gehouden. Een hoge opkomst bij zo´n receptie is een teken dat men zich prettig voelt bij de vereniging. En druk was het.
De nieuwjaarstoespraak werd afgesloten met het heffen van het glas en het uitspreken van de beste wensen voor het jaar 2006. De start was in ieder geval goed, want de hartige hapjes en de drankjes gingen gladjes naar binnen waardoor het steeds leuker werd.

Nieuwjaarsrecptie 2006Deze receptie was overigens wel bijzonder. We hadden het eervolle genoegen twee werkelijke nestors van het Woensdrechtse in ons midden te hebben. Op hun leeftijd gaat misschien  lichamelijk de tijd  niet meer ongemerkt aan je voorbij, maar hun tegenwoordigheid van geest was werkelijk een genoegen om te ervaren. Beiden zijn het twee keien van kerels uit een oersterke generatie die gelukkig nog meemaken dat hun werk op Woensdrecht wordt voortgezet en in omvang toeneemt.
Henk van Wijk is op zijn verzoek opgehaald (hij is 87 jaar) hij was in de jaren 1952 tot zijn pensioen in 1975 de bedrijfsleider van de SMW (StraalMotorenWerkplaats). Hij is ook bekend onder de naam “Mister SMW”. Een aantal oudmedewerkers uit die tijd vond het leuk om met hem nog eens een aantal verhalen op te halen uit die tijd.
Ook Adrie van Zunderd die het afgelopen jaar geopereerd is aan zijn nek en daardoor verlamd is geraakt was van de partij. Hij zal in een rolstoel verder moeten, daarom hebben we hem opgehaald zodat hij zijn oude maten weer eens kon zien en spreken.
Al met al hebben we een genoeglijke bijeenkomst gehad, waar we met genoegen op teruggekeken wordt.