WÁT EEN SNERTMIDDAG WAS DAT ZEG, OP 25 november 2021 !!!!

Met 36 dames en heren, startten we de middag bij Non Plus Ultra, nadat iedereen keurig de QR code bij binnenkomst toonde, oftewel het nieuwe toegangskaartje voor o.a. de horeca.
Nadat een ieder zijn of haar plekje had gevonden aan de gezellig gedekte tafels, veranderde het stille restaurant in een kakafonie, want uiteraard hadden we elkaar na een lange periode weer heel veel te vertellen.
En dat alles onder het genot van een overheerlijk kopje koffie of thee, met een luxe bonbon.
Maar tussen al dat gekakel ontstonden toch links en rechts rare geluiden van lege magen.
ErwtensoepEn gelukkig roken onze neuzen waarvoor we waren gekomen…..SNERT…. oftewel ERWTENSOEP.
Nou, dat mag snertsoep heten hoor, wat een goed gevulde soep was dat, je kon je lepel er rechtop inzetten, de worst en het toegevoegde vlees zat in iedere hap die je nam, héérlijk!
Dan is het toch even stil in de zaal als een ieder zijn/haar soepkom leeg eet.
En of zo'n goedgevulde kom snert nog niet genoeg was…..hou je vast, verscheen op iedere tafel, diverse borden met pannenkoeken, naturel, spek, appel met uiteraard stroop en poedersuiker op de tafels om het zelf naar eigen smaak op te vrolijken.
pannenkoekEn dan niet één pannenkoek per persoon, nee, zoveel als je maag het toeliet, wat een heerlijke maaltijd was dat.
Uiteraard werd dit alles genuttigd met een lekker drankje, naar eigen keuze, wat wil een mens nog meer op een doordeweekse dag……nou….. een ijsje misschien?
En ja hoor, die Kees van Non Plus Ultra, die weet duidelijk wat lekker is, dus hup, allemaal een coupe met jawel, jullie raden het al, een super lekker ijsje met slagroom tot besluit.
Kortom, het was zéker géén SNERT MIDDAG, maar wél mét snert, voor herhaling vatbaar.
En nu op naar de Kerst, ik, wij kijken er naar uit, het menu ziet er kerstachtig uit, dat wordt weer smullen met z'n allen.
Mijn kerstjurkje hangt al klaar en Henk zijn kerstpak ook, nog een paar nachtjes en dan kan het grote genieten beginnen.
Dus zeg ik tegen U allen, tot dan bij Non Plus Ultra.
En voor de leden die er niet bij zijn, ik/wij wensen u samen met uw geliefden, hele fijne en gezellige dagen toe en een goed en gezond nieuwjaar en hopen u in 2022 weer vaak te ontmoeten.

Groetjes Marian van Bergem

Foto 's van de snert middag