KERSTMIS bij NON PLUS ULTRA 1Bij aankomst worden we door de eigenaar Kees van Non Plus Ultra al op de parkeerplaats hartelijk verwelkomd met hand en kerstkus. Bij binnenkomst in het restaurant begint gelijk de kerstsfeer, hij komt je letterlijk door alle prachtige kerstversieringen, gemaakt door de echtgenote van Kees, tegemoet. En loop je onder het genot van de kerstmuziek tegen de champagneboom aan, waar voor een ieder een heerlijk glas bubbels of jus d’orange klaar hangt. En dat laat eenieder zich dan ook smaken. Nadat alle leden een plekje hebben gevonden aan de rijkelijk gedekte tafels en elkaar een fijne kerstmiddag hebben gewenst, gaat deze dan ook beginnen. Een verkouden voorzitter met hese stem neemt even het woord, waarbij hij alle 68 leden en 7 introducés verwelkomt en ieder een sfeervolle kerstmiddag toewenst en een smakelijk eten De eigenaar Kees vertelt hoe de middag gaat verlopen en wat de gerechten zijn en heel fijn om te horen …er is genoeg voor iedereen!
KERSTMIS bij NON PLUS ULTRA 2Dan wordt een ieder, tafel na tafel uitgenodigd, om langs het koud buffet te lopen, waar door het personeel de bordjes naar ieders wens en keuze word opgeschept.
Tussen de maaltijd door neem ikzelf de microfoon, omdat Henk zijn stem dienst weigert, om het gebruikelijke kerstverhaal voor te lezen, altijd even een moment om via een verhaal terug te keren naar het verhaal van kerst, waar uiteindelijk het feest om gaat.
Hierna komt dan ook al snel het heerlijke warm buffet aan de beurt en daarna weer een ruime pauze met een drankje.
KERSTMIS bij NON PLUS ULTRA 3En het kan niet uitblijven, daar komt de grote finale, de lampen in het restaurant gaan uit, behalve de kerstlichtjes en kaarsen.
De muziek zwelt aan en dan komen alle personeelsleden met diverse ijstaarten, heerlijke rijstpap met slagroom en vruchten, met daarin het bekende vuurwerk ijsfonteinen onder luid geroep van de baas MERRY CRISTMAS. Wat een fantastische middag en kerstsfeer. Deze eindigen we dan ook met een kopje koffie/thee met, jawel, een heerlijk kerst chocolaatje. En dan veel sneller dan gedacht, is ook deze middag weer voorbij en nemen we afscheid van elkaar. Ieder echtpaar of single krijgt de bekende kerstdecoratie in de vorm van een kersttakje mee naar huis om thuis nog even na te genieten van deze fijne kerstmiddag, die we samen bij Non Plus Ultra hebben gehouden.
Vriendelijke groet,
Marian van Bergem.

 Foto's van de Kerstlunch bij Non Plus Ultra