Om meer leden uit de provincie Zeeland bij onze activiteiten te betrekken deed ons lid Wil Nieulande de suggestie om naar de Scheldewerf in Vlissingen te gaan; hij heeft daar vroeger gewerkt.
Omdat we op 9 maart  laat van start gingen, moest er eerst voor de inwendige mens gezorgd worden.  Bij het van der Valk motel in Goes waren de tafels voor de lunch speciaal voor ons gereserveerd en voorzien van kaartjes met de tekst; "Gereserveerde lunch Contactgroep postarchieven Vliegbasis Woensdrecht". Dat we wellicht, gezien de leeftijd, in het archief thuis horen dat weten we wel, maar dat je er met de neus opgedrukt wordt is even anders, toch is het wel humor.

De Schelde werf VlissingenBij De Schelde werden we ontvangen met koffie,waarna de Hr. R. Kempe van de afdeling verkoop met verve een presentatie gaf. We kregen een totaaloverzicht wereldwijde activiteiten van de Royal Schelde groep, die inmiddels weer deel uitmaakt van de Damen Shipyard Groep. Dat de Koninklijk Schelde ontstaan is door toedoen van Koning Willem III en van meet af aan Koninklijk was, wisten wij niet.
Daarna volgde een rondleiding door Hal 1 waar onderdelen en geprefabriceerde delen van een schip worden vervaardigd. Hier gaat het anders toe dan bij de vliegtuigen. Hier is alles groot en nog groter. We zagen hoe de "Johan de Wit" in aanbouw was. Op het schip kunnen 146 bemanningsleden alsmede maximaal 547 mariniers plus support leven en werken. De hutten zijn modern, er is een operatiekamer, een bakkerij en een werkplaats voor het helicopteronderhoud.
Bijzonder is dat het schip watertanks kan laten vollopen en daardoor dieper kan komen te liggen.. Het vergemakkelijkt het in- en uitvaren van  landingsvaartuigen. Het schip is geheel selfsupporting en zal eind dit jaar worden opgeleverd.
Het programma werd afgesloten met een fles wijn en een bedankje aan de Dhr. Ruud Kempe. Dhr. heer Kempe, op zijn beurt, had ook weer voor ieder van ons een presentje.
Omdat het aantal deelnemers beperkt moest blijven tot 25 personen, gaan we in oktober met een tweede groep. Het was een dag waarover je nog lang kan napraten.