Museum Bevrijdende Vleugels65 jaar geleden kwam de tweede wereldoorlog ten einde. Als u het heeft meegemaakt, waar was u toen en wat gebeurde er? Er zijn veel musea in Nederland die ons er aan herinneren en elk museum belicht de oorlog vanuit het eigen perspectief.
Het museumpark Bevrijdende Vleugels is ontstaan uit een tijdelijke tentoonstelling, die ter gelegenheid van de 40 jarige herdenking van Operatie Market Garden door de heer Jan Driessen in Veghel georganiseerd werd. Deze tentoonstelling was een dermate groot succes, dat besloten werd er een museum van te maken.
Het museum vertelt een indrukwekkend verhaal over de vele gebeurtenissen in de periode 1930 -1945. Geheel gerenoveerd en centraal gelegen tussen Best en Son. Het  ligt op een prachtig terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden. Deze operatie luidde de bevrijding van Zuid-Nederland in. In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, uitvoerig belicht. Dankzij 3D-film, voertuigen, displays en foto’s krijgen wij een duidelijk beeld van alle gebeurtenissen in deze oorlogsperiode. Het museum heeft ook een aantrekkelijke museumwinkel en er is een brasserie om wat te drinken.
Dit Museum geeft de Brabander zijn geschiedenis.