Menu

user_mobilelogo

 

 Logo Postactieven Woensdrecht

Beste leden,

hierbij een berichtje van het bestuur. Helaas is er niets nieuws te melden, we zijn in afwachting van versoepelingen, zodat wij elkaar weer kunnen ontmoeten. Véél hangt af van de voortgang van de vaccinaties, maar dat gaat helaas niet zo snel, dus zal het nog wel even duren. Ik schat, dat reeds bijna de helft van ons aantal leden reeds is gevaccineerd, het gaat de goede kant op. Dus we houden moed, ieder dag die voorbij gaat is een dag dichter bij onze "reünie".
Ik heb begrepen, dat Defensie personeel als laatste gevaccineerd wordt, dus een bezoek aan de vliegbasis zit er voorlopig niet in, immers, gevaccineerden zijn dan zélf wel beschermd, maar kunnen nog steeds anderen besmetten, die nog niet zijn gevaccineerd. Dus, onze eerste samenkomst zal wellicht bij Non Plus Ultra plaatsvinden. Óók een beetje thuis, toch?
Pasen is het feest van nieuw leven, laten we hopen dat er voor ons óók een nieuw, post-corona leven, mogelijk is, waarin wij elkaar weer kunnen ontmoeten, want dát wordt node gemist.
Hierbij, met toestemming van CLSK, de brief, zoals CLSK verstuurd heeft aan de medewerkers, om hen een hart onder de riem te steken. Deze bevat ook zaken, die ook op ons als leden van de CGPA van toepassing kunnen zijn, dus wellicht heeft u er ook iets aan.

Logo Koninklijke Luchtmacht

 

"Beste luchtmachter,
Het is ruim een jaar geleden dat de eerste coronabesmetting in Nederland werd vastgesteld. Sindsdien zitten we in een situatie die geen van ons zich daarvoor had kunnen voorstellen. Een jaar waarin lichtpunten en tegenslagen zich snel afwisselden, een jaar zonder de dagelijkse vertrouwdheid van collega's, een jaar waarin normale werkzaamheden abnormaal veel van ons vroegen. Maar ook een jaar waarin we ondanks alles veel gedaan kregen. We hebben grotendeels aan alle opdrachten kunnen voldoen. De transitie naar de nieuwe wapensystemen en de daarvoor benodigde verbouwing van de luchtmacht zijn goed op stoom. Dat is uw verdienste; het zegt iets over de veerkracht waarover we ook nu weer blijken te beschikken. Die kracht in ons team mogen we wat mij betreft echt koesteren.


Als geen ander zie en begrijp ik echter ook dat deze situatie zijn tol eist. Het werken in een lockdown bepaalt op allerlei manieren hoe we ons werk moeten inrichten en hoe we samen manieren zoeken om dingen toch gedaan te krijgen. Daarbij proberen we onze inzetbaarheid zo goed mogelijk op peil te houden of waar mogelijk te versterken. De inzetbaarheid van de luchtmacht begint bij de inzetbaarheid van iedere luchtmachter. Bij uw flexibiliteit. Bij uw creativiteit. Bij uw collegialiteit. Waarden die in de knel kunnen komen door afstand binnen ons team. Doordat we compromissen moeten sluiten, kansen moeten uitstellen en we onze mijlpalen niet altijd kunnen vieren. Soms kan het voelen alsof we ons daar doorheen moeten slaan. Maar het zijn ook zaken waarvan we het effect op lange termijn niet moeten onderschatten.

Deze situatie hakt er bij iedereen in. Niet alleen op het werk, maar ook in de thuiskring. Bij collega's die op zichzelf aangewezen zijn, en bij gezinnen waar thuiswerken en zorg voor de kinderen hand in hand moeten gaan. Hoewel onze kids het huis al uit zijn, merken Nicole en ik dat ook. Je hebt elkaar op dagen waarop je thuis werkt. Dat is heel veel waard, maar doordat je niet veel andere contacten hebt, is je horizon al snel beperkt. Thuis wen je aan de muren, aan je computerscherm en aan je dagelijkse rondje door de wijk. Wanneer je daarnaast voor je gezin of kinderen moet zorgen, kunnen uitdagingen op het werk al snel omslaan naar uitdagingen in de thuiskring, of andersom. Werk en privé vloeien in deze situatie immers makkelijk in elkaar over. Ook ik herken en begrijp dat goed.

De dagen dat ik wel in Breda ben, of op ronde ga door de luchtmacht, merk ik meteen hoe fijn het menselijk contact met de luchtmachtcollega's is. Dan voel je ook weer hoe mooi de luchtmachtfamilie is, ook al zit die nu wat meer op afstand. Maar er komt een dag dat we elkaar weer kunnen omarmen. Laten we de blik op de horizon houden. Door alles waar we nu mee bezig zijn, ziet die er veelbelovend uit.

Ik wil u met deze brief niet vragen het hoofd opgeheven te houden en als vanouds door te zetten. Ik wil u zeggen dat ik goed begrijp dat deze situatie moeilijk kan zijn. Ik heb enorm veel waardering voor uw werk en nieuwe wegen die u zoekt om uw taak uit te voeren, ook als dit soms minder resultaat oplevert dan u gewend bent. Meet uw resultaten aan de kracht van de tegenwind en haal ook trots uit persoonlijke prestaties en mijlpalen.
Ik wil u wel vragen om hierbij om te blijven kijken naar uw collega en uw medemens. Het is niet voor iedereen even makkelijk om dagelijks alleen te werken of om de situatie te blijven relativeren. Een luisterend oor, een kort gesprek of een klein gebaar kunnen een wereld van verschil maken. Wees er voor elkaar en help elkaar waar nodig. De luchtmacht is een sterk team, dat gebouwd is op mensen die naar elkaar omkijken en het beste in elkaar naar boven halen. Ik weet zeker dat we er met elkaar voor kunnen zorgen dat we nóg sterker uit deze situatie komen.

Luitenant-generaal Dennis Luyt
Commandant Luchtstrijdkrachten"


Tot zover de brief. Rest mij, om u en uw dierbaren, namens het bestuur van de CGPA Woensdrecht, fijne Paasdagen toe te wensen en hopelijk tot spoedig ziens bij onze volgende activiteit.

Henk van Bergem
Contactgroep Postactieven regio Woensdrecht
Voorzitter

P.s. Verzoekje namens onze penningmeester: Voor het geval u het nog niet heeft gedaan, denkt u aan de betaling van uw contributie?
€15,00 p.p. rekeningnummer NL82INGB0007251234